Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt met de STAP regeling!

Vanaf maart 2022 wordt de huidige regeling belastingaftrek van scholingskosten vervangen door het STAP-budget. Hiermee kan je €1.000 opleidingsbudget aanvragen. Het leuke van deze regeling? Hij is voor iedereen met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Je hoeft dus niet werkzoekend te zijn om in aanmerking te komen. Zo kan je werkend, ondernemend of werkzoekend jezelf blijven ontwikkelen.
De regeling wordt in de loop van 2022 verder ingevuld. Ondertussen zijn wij ook op de achtergrond bezig om de aanvraag straks voor jou zo duidelijk en makkelijk mogelijk te maken.

DE REGELING IN HET KORT

Vanaf 2 mei kun je jezelf aanmelden via UWV. Voorinschrijven kan via: https://www.bogaerstalen.nl/stap-beurs/

  • Er is per persoon maximaal €1.000 beschikbaar (niet op naam van bedrijven, maar personen)
  • Er is een plafond aan het totale beschikbare budget
  • Dat budget wordt verdeeld over 6 aanvraagtermijnen.
  • Als deelnemer moet je het budget zelf aanvragen bij het UWV. Dit is voor de tweede ronde pas mogelijk vanaf 2 mei 2022 (het budget ontvangt de opleider direct van het UWV).
  • Je maakt geen aanspraak op het budget als je al studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen ontvangt.

NTRO KEURMERK

Wij zijn erkend lid van de NRTO (Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen). Met dat keurmerk komen onze opleidingen en trainingen straks in aanmerking voor het stap budget.

 

Aanvraagtijdvak Eerste startdatum* Uiterlijke startdatum
1 maart / april 30 maart 31 juli 2022
2 mei / juni 30 mei 30 september 2022
1 juli / augustus 30 juli 30 november 2022
1 september / oktober 30 september 31 januari 2023
1 november/ december 30 november 31 maart 2023

*Tijd tussen aanvraag en start is tenminste 4 weken. Ieder dag dat iemand later aanvraagt dient de scholing ook later te beginnen.

NU AL STARTEN?

Wordt je afgewezen door UWV, dan kun je wachten op het volgende tijdvak. Duurt dat voor jou allemaal te lang en wil je nu al impact maken met nieuwe kennis en skills? Bekijk ons aanbod en vind een training of opleiding die past bij jouw wensen en persoonlijke situatie. Je kunt nu nog geen gebruik maken van het STAP budget, maar we hebben op dit moment wel andere opties.

Vanaf 2 mei kun je jezelf aanmelden via UWV. Voorinschrijven kan via: https://www.bogaerstalen.nl/stap-beurs/

LET WEL: als UWV akkoord gaat, is uw aanvraag definitief. Gaat UWV niet akkoord gaat zijn er geen verplichtingen.