Goed nieuws!

Met de nieuwe stimuleringsregeling Taal voor Werknemers kunnen werkgevers geld aanvragen voor scholing van hun medewerkers die moeite hebben met lezen en schrijven.

Werkgevers kunnen op basis van deze regeling financiering aanvragen bij stichting Lezen & Schrijven voor opleidingstrajecten die het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid van hun werknemers tot doel hebben. Bogaers Taleninstituut BV kan zo’n taaltraject aanbieden.

De stimuleringsregeling is tijdelijk en aanvragen kan slechts  tot en met 15 februari 2016!

De volgende voorwaarden zijn verbonden aan de stimuleringsregeling:

 • De werknemer heeft een opleidingsniveau van maximaal mbo-4 of vergelijkbaar;
  • Werknemer is aanspreekbaar in het Nederlands en wordt toonbaar beperkt in zijn functioneren bij de uitoefening van zijn werkzaamheden doordat zijn vaardigheden op het gebied van lezen en/of schrijven ontoereikend zijn;
  • Per taaltraject is maximaal €1.800,- beschikbaar (inc. btw);
  • De eigen bijdrage van de werkgever bedraagt tenminste een derde van de werkelijk gemaakte kosten, met een minimum eigen bijdrage van €3.600,- (inc. btw);
  • De cursus dient in 2015 te starten (na aanvraag) en uiterlijk 1 juli 2016 te zijn voltooid;
  • De taalaanbieder moeten aangesloten zijn bij NRTO, een ROC of een onderwijsbevoegdheid hebben voor basisonderwijs of eerste- of tweedegraads voortgezet onderwijs in het Nederlands, NT2 of vreemde talen.

Bogaers Talen is hiervoor erkend/aangesloten bij de NRTO en mag zo’n taaltraject aanbieden!

 

Reageer snel!

Graag nodigen wij u uit voor een gratis adviesgesprek/intake om vrijblijvend uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Klik op de knop op de Homepagina om online een afspraak te maken!

Ter voorbereiding vult u vrijblijvend het cursistenprofiel in.