Engels

Engels

In veel landen geldt Engels als ambtelijke taal. Daartoe behoren vanzelfsprekend Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Malta, India evenals talrijke Caribische staten en Afrikaanse landen.
Bovendien is het Engels in veel landen weliswaar niet de ambtelijke, maar economische taal.
Volgens een recente studie is meer dan 56% van alle Internetpagina’s in het Engels opgesteld.
Ca. 75% van alle wetenschappelijke vakliteratuur is in het Engels
Vrijwel overal ter wereld spreken de meeste mensen ten minste een beetje Engels, waardoor u zich bijna overal kunt ‘redden’. Engels zal nog voor lange tijd de belangrijkst taal der wereldeconomie blijven en u gedurende elke vakantie verder blijven helpen.

Wat kunt u o.a. verwachten van deze interactieve training?
Met de verworven communicatieve vaardigheden kunt u:

–    korte algemene gesprekken voeren
–    uw woordenschat uitbreiden
–    uw gesprekspartner verstaan en adequaat reageren
–    een eenvoudige korte tekst begrijpen en/of schrijven
–    kennismaken met de desbetreffende cultuur (alsmede de does and dont’s)

Een optie is om gebruik te maken van ons MML (MultiMediaLessen) of E-learning.

Hiermee kunt u:

 • Uitspraak verbeteren
 • Spreekvaardigheid oefenen
 • Luistervaardigheid verbeteren
 • Zinsconstructies oefenen
 • (In het MML kunt u tijdens kantooruren gebruik maken van al onze beschikbare materialen!)
 • E-learning kan zelfs  vanaf elke locatie waar u een internetverbinding heeft!
 • Onbeperkt oefenen wanneer het u schikt

Download talensheet Engels (PDF)

Cambridge Engels

Met het Cambridge English certificaat op zak heb je een wereldwijd erkend certificaat waarmee de deuren van o.a. Engelstalige bedrijven en universiteiten makkelijker voor je open gaan! Het Cambridge Certificaat verloopt nooit en is dus je leven lang geldig.

Meer dan twee miljoen mensen in 130 landen over de wereld verspreid hebben al een Cambridge English certificaat. Steeds meer bedrijven, universiteiten en instituten vereisen een Cambridge English Certificaat als bewijs dat iemand in staat is om op een bepaald niveau in het Engels te communiceren. Spreek jij perfect Engels dan heb je bij veel werkgevers een streepje voor: Nederland moet het immers hebben van de internationale handel, waarbij jij als werknemer meerwaarde hebt als jij de zakenrelaties in Engels kunt aanspreken. Ook als je een studie wilt volgen in Australië, Engeland of Amerika heb jij met een Cambridge certificaat een streepje voor! Voor Cambridge English in Tilburg zit je goed bij Bogaers Taleninstituut: wij zijn gespecialiseerd in het voorbereiden op Cambridge English examens op verschillende niveaus. 

Er zijn 3 verschillende niveaus waarop het examen af te leggen is:

 • FCE (First Certificate of English)
  Indien jij verschillende teksten begrijpt, over gevarieerde onderwerpen kunt praten en radio en TV programma’s begrijpt is het FCE examen geschikt voor jou!
 • CAE (Certificate of Advanced English)
  Indien je de Engelse taal effectief kunt gebruiken en tijdens zaken of studie, met veel vertrouwen in het Engels kunt communiceren en duidelijk gestructureerde teksten in het Engels kunt schrijven over complexe onderwerpen kun je deelnemen aan de CAE cursus en het CAE examen afleggen.
 • CPE (Certificate of Proficiency English*)
  Indien je de Engelse taal kunt gebruiken om te adviseren of discussiëren over complexe onderwerpen en de achterliggende gedachte en details begrijpt van de Engelstalige documenten, correspondentie en rapporten kun je deelnemen aan de CAE cursus en eventueel het CPE examen afleggen. De Cambridge English examens leg je via de British Council af, de officiële vertegenwoordiging in Nederlands voor de examens van de University of Cambridge. Deze examens worden twee keer per jaar (december en juni) afgenomen op diverse locaties in Nederland. Wanneer je slaagt voor het examen wordt door de University of Cambridge een certificaat uitgereikt dat wereldwijd wordt erkend aan universiteiten, hogescholen, bij de overheid en in het bedrijfsleven. Op de website van de British Council vind je meer informatie over deze examens.

Business Engels

Engels is een wereldtaal en dat merkt u. De Engelse taal is ook belangrijk in uw werk. U wilt met uw Engels graag goed voor de dag komen. U bent op zoek naar handige zinnen en uitdrukkingen die u kunt gebruiken om met succes te communiceren in een zakelijke omgeving. U heeft de Engelse taal ook nodig als het gaat om telefoneren, zakelijke gesprekken voeren, bezoek ontvangen en een aantal basisvaardigheden in schrijfvaardigheid. In deze praktijkgerichte training verbetert u uw zakelijk Engels op zeer effectieve wijze. U leert de taal snel en efficiënt. U zult met meer vertrouwen Engels spreken in uw zakelijke omgeving.

Wij verzorgen taaltrainingen voor een heel scala aan bedrijven en cursisten met zeer uiteenlopende beroepen; van accountant tot helpdeskmedewerker en van ingenieur tot sales manager. Wij houden rekening met de wensen en behoeftes van onze klanten. De programma’s die wij maken en het lesmateriaal dat wij gebruiken, stemmen wij af op het vakgebied, het bedrijf en de functie van de cursisten. 

 • Doelgroep
  De training is bestemd voor iedereen die binnen zijn functie in contact komt met de Engelse taal.
 • Resultaat
  U spreekt met meer zelfvertrouwen Engels. U leert de taal vloeiender spreken en uw luistervaardigheid neemt aanzienlijk toe. Uw woordenschat wordt uitgebreid en u leert de taal te gebruiken in zowel het zakelijke verkeer als in sociale contacten. Uw werksituatie staat daarbij zo veel mogelijk centraal.
 • Werkwijze
  Voorafgaand aan de training vindt een intake plaats. Hierin worden uw persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Aan de hand van deze persoonlijke leerdoelen gaat u met een ervaren trainer de interactieve training tegemoet. U past het geleerde in de cursus direct toe in uitdagende oefeningen. U test uw tekstbegrip, beargumenteert uw mening of krijgt opdracht om iets mondeling te verwoorden. Kortom, u gaat de taal meteen actief gebruiken. Want alleen zo leert u de taal echt!

Inhoud training Zakelijk Engels

 • Telefonische vaardigheden
 • Presenteren van uzelf
 • Presenteren van uw organisatie
 • Bezoek ontvangen
 • Schrijfvaardigheid

Competenties
U versterkt de volgende competenties:

 • Luistervaardigheid
 • Spreekvaardigheid
 • Presentatie
 • Telefonische vaardigheden
 • Schrijfvaardigheden