EEN TAAL BELEVEN IS MEER DAN STUDEREN

 

Frans is de nationale taal van Frankrijk. De Franse cultuur doet zich gelden in de literatuur, architectuur, muziek, film, toneel en beeldende kunst.
Maar ook de Franse keuken is wereldwijd geliefd. Het land staat daarnaast vooral bekend om zijn prachtige hoofdstad, de Tour de France, zonnige Côte d’Azur en vele mooie wijnstrekvlagen!

Rouen is de gezellige hoofdstad van Normandië, gelegen aan de Seine. Het is een typisch Frans stadje met prachtige historische bezienswaardigheden, zoals de Kathedraal Notre-Dame en la Place du Vieux Marché. Op dit beroemde plein werd in 1431 Jeanne d’Arc ter dood gebracht op de brandstapel. La Tour Grêle (de spichtige toren) is de hoogste klokkentoren van Frankrijk (151 meter). Parijs ligt maar op een uur afstand. Ook kunnen de winkelliefhebbers hun hart ophalen in deze stad en hetzelfde geldt voor de fijnproevers onder ons.

Onze partner taalschool in Rouen, French in Normandy, beschikt over twaalf leslokalen en een studentenruimte. In de directe omgeving vind je ‘Jardin des Plantes’
(botanische tuin) evenals winkels, restaurants en barretjes. Er is gratis wifi op school en er zijn 30 computers met internet waarvan je gratis gebruik mag maken.
Sociaal programma

De taalschool organiseert diverse excursies en activiteiten om Rouen en de omgeving beter te leren kennen. De activiteiten bestaan onder andere uit het bezoeken van musea, restaurants, theater- en filmavonden, sportactiviteiten en bezienswaardigheden. Op zaterdag worden er dagexcursies georganiseerd naar bijvoorbeeld Parijs, Monet’s tuin in Giverney en de landings-stranden van Normandië.

Na je lessen Frans in de ochtend kun je musea bezoeken, proeven van lokale gerechten tijdens diners in restaurants, genieten van theatervoorstellingen en nog heel veel meer! In het weekend worden excursies georganiseerd naar onder andere Parijs, de tuin van Monet in Giverny en Versailles.

Hierdoor heb je de kans om Frankrijk te verkennen en je Frans te oefenen met de lokale bevolking!

 

Wanneer?

Zondag 18 oktober ’15 t/m 24 oktober ’15
óf
Zondag 25 oktober ‘15 t/m zaterdag 31 oktober ‘15

Rouen

 

Prijs: *€ 695,- p.p.
* bij een minimale deelname van 5 personen


Inclusief

 • Maandag t/m vrijdag 15 groepslessen Frans van 60 minuten per les in internationale groepen
 • 6 overnachtingen bij gastgezinnen in 1-persoonskamers op basis van halfpension
 • Niveautest, lesmateriaal en deelnamecertificaat
 • Transfers van en naar een centraal punt in Rouen bij verblijf gastgezinnen (halfpension!)
 • Stadswandeling
 • Rouen City Pass voor korting bij diverse lokale bedrijven in Rouen

 

Exclusief

 • Reis naar Rouen en vervoer
 • Toeslag 1-persoonskamer in een hotel o.b.v. logies en ontbijt:
  €280,- per persoon (hierbij komen de transfers te vervallen)
 • Activiteiten à € 60,- per persoon – 1 kookles
  (bijvoorbeeld macarons, croissants, tarte tatin, etc.)
 • 2 middagen in Rouen (bijvoorbeeld schildersessie in ‘Monet’s kamer’ op het toeristenbureau in Rouen, Museum voor de Kunsten)

 

Voor meer informatie, bel naar 013-5362101 of mail naar [email protected]